Życiorys robotnika 1954-1981. 1981 (1981)
Opis trudnych warunków pracy w kopalni węgla kamiennego, tąpnięcia, wypadki śmiertelne, strajk 1980r.
Akc.: c 1986 376
Keywords: Śląsk; robotnicy 20 w. praca; strajki 20 w.