Życiorys. [ok.] 1924-1981. 1981 (1981)
Opis warunków życia robotników rolnych w okresie międzywojennym krytyka obecego położenia klasy robotniczej, strajk w ``Drumecie''-Fabryce Lin i Drutu we Włocławku w 1973 r.
Akc.: c 1986 394
Keywords: Włocławek; Fabryka Lin i Drutu ``Drumet''; m; Polska; polityka wewnętrzna; Kujawy; robotnicy 20 w. praca; strajki 20 w.