Życiorys młodego robotnika 1950-1981. 1981 (1981)
Dzieciństwo w rodzinie rybaka dalekomorskiego w Gdyni, rozpad małżeństwa rodziców, przerwana nauka w Technikum Budowy Okrętów w Gdańsku i podjęcie pracy marynarza, uzupełnienie wykształcenia trybem wieczorwym. Uwagi dotyczące wydarzeń w Trójmieście 1970 i 1980-1981.
Akc.: c 1986 417
Keywords: Gdynia; m; Pomorze; Gdańsk; Technikum Budowy Okrętów; Polska; polityka wewnętrzna; Trójmiasto; robotnicy 20 w. praca