Mój życiorys 1913-1981. 1981 (1981)
W okresie dzieciństwa i młodości praca zarobkowa w różnych wioskach w okolicach Kłecka, wspomnienie z czasów służby wojskowej. Od 1936 r. praca w PKP, początkowo jako robotnik kolejowy, a od 1945 r. na stanowisku dyżurnego ruchu w Kostrzyniu nad Odrą. Życie rodzinne. Uwagi na temat obrony cywilnej Kłecka w 1939 r.
c 1986 423
Keywords: Kłecko; m; Wielkopolska; Kostrzyn nad Odrą; stacja kolejowa; robotnicy 20 w. praca; wojsko 20 w.