Życiorys robotnika. [ok.] 1950-1981 1981 (1981)
Dzieciństwo na wsi warmińskiej, wyjazd do miasta, po ukończeniu szkołu średniej dla pracujących praca wychowawcy w zakładzie poprawczym oraz w domu dziecka, zniechęcenie spowodowane niewłaściwym stosunkiem personelu do podopiecznych.
Akc.: c 1986 425
Keywords: Warmia i Mazury; miasto 20 w.; robotnicy 20 w. praca; robotnicy 20 w. wykształcenie; wieś 20 w.; wojsko 20 w.