Życiorys 1945-1981. 1981 (1981)
Historia dziewczyny pochodzącej z wielodzietnej rodziny wiejskiej, która pokonując przeciwności losu [sprzeciw rodziny, kłopoty zdrowotne, bariery środowiskowe, brak środków materialnych] uzyskała wykształcenie średnie i osiągnęła szczęście małżeńskie.
Akc.: c 1986 443
Keywords: robotnicy 20 w. praca; wieś 20 w.