Wspomnienia 1907-1981. 1981 (1981)
Opis życia autora oraz poglądy na temat pracy i stosunku do niej. Wystąpienia robotnicze w Krakowie w 1923 r., lata bezrobocia i kryzysu gospodarczego, bombardowanie Drezna, reforma pieniądza w 1956 r.
Akc.: c 1986 478
Keywords: Kraków; m; strajki; Niemcy; Drezno; bombardowanie lotnicze; Małopolska; robotnicy 20 w. praca; strajki 20 w.; wojsko 20 w.