Życiorys 1920-1981. 1981 (1981)
Historia życia kobiety, związanej przez większość lat z gospodarstwem rolnym- najpierw rodziców, potem własnym na Ziemiach Odzyskanych. Wiele miejsca poświęca autorka czasom okupacji i wyzwolenia.
Akc.: c 1986 487
Keywords: Ziemie Odzyskane; robotnicy 20 w. praca