Pamiętnik 1906-1981 (1981)
1)Kronika Starachowic 1933-1970, 2)Życiorys z lat 1906-1933 i 1970-1981; opisy, m.in. akademii, wyborów, działalności PZPR, pozbawienia autora funkcji kierowniczej, okresu ``posierpniowego'', porozumienia fabrycznego FSC, strajków itp.
Akc.: c 1986 489
Keywords: Starachowice; m; robotnicy 20 w. praca; strajki 20 w.