Życiorys robotnika 1913-1981. 1981 (1981)
Program szkolenia wojskowego, obóz w Berezie, strajk, usunięcie z partii, wykonywanie planu w rolnictwie, dostawy obowiązkowe itp. Dużo miejsca poświęca turystyce i działalności OSP (w okresie międzywojennym); na końcowych stronach daje ocenę stanu gospodarczego i drogi wyjścia z niego.
Akc.: c 1986 500
Keywords: Bereza Kartuska; więźniowie polityczni; Białoruś; obozy 20 w.; robotnicy 20 w. praca; strajki 20 w.; wojsko 20 w.