Życiorys 1930-1981. 1981 (1981)
Okres wojny spędzonej po wywiezieniu z Łodzi w Połańcu, na pracy przymusowej u Niemców. Okres powojenny to charakterystyka pracy (szwaczka, brygadzistka, ekspedientka, bileterka) i opis perypetii związanych z przeprowadzkami, chorobą, poszukiwaniem pracy przez męża po odejściu z wojska.
Akc.: c 1986 506
Keywords: Połaniec; zesłania; m; Łódź; deportacje 20 w.; robotnicy 20 w. praca; wojsko 20 w.