Wspomnienia 1913-1981. 1981 (1981)
Głównie okres przed 1945 r.; praca na Polesiu w gospodarstwie jako robotnik rolny, ekspedient w spółdzielni. W czasie wojny brał udział w kampanii wrześniowej, walczył w partyzantce i WP. Okres powojenny opisany skrótowo: praca sołtysa, w gospodarstwie i straży przemysłowej.
Akc.: c 1986 507
Keywords: Polesie; robotnicy 20 w. praca