Wspomnienia 1915-1981. 1981 (1981)
Praca jest zbiorem refleksji i rozważań na tematy społeczno-polityczne ( m.in. próby wyjaśnienia przyczyn polskich kryzysów, analiza i ocena znaczenia stosunków politycznych w okresie powojennym, o działalności UB, o procesach społecznych powodujących zanik identyfikacji z socjalizmem i in.).
Akc.: c 1986 511
Keywords: Polska; polityka wewnętrzna; robotnicy 20 w. praca