Okruchy życia 1926-1945. 1981 (1981)
Pamiętnik skupia się na czasach przedwojennych i wojny: aresztowanie ojca- przedwojennego komunisty, praca w warsztacie ojca; okres okupacji- nauka w szkole handlowej, konspiracja, udział w powstaniu warszawskim, niewola, pobyt w obozach jenieckich.
Akc.: c 1986 513
Keywords: Wojana; Warszawa; m; Mazowsze; obozy 20 w.; robotnicy 20 w. praca