Garść okruchów mojego życia 1924-1981. 1981 (1981)
Praca o awansie społecznym i zawodowym autora, uzupełnianiu wykształcenia i działalności społeczno-politycznej; warunki materialne w okresie przedwojennym, warunki pracy i życia w Alzacji emigrantów i robotników przymusowych, działalność społeczna.
c 1986 518
Keywords: Francja; emigracja; Alzacja; robotnicy 20 w. praca