Opis historii mego życia jako robotnika 1918-1981. 1981 (1981)
Losy robotniczej rodziny w okresie międzywojennym i w czasie okupacji, praca w piekarni, manifestacja bezrobotnych w Lesznie, ochotnicza służba wojskowa, podczas II wojny światowej przymusowa praca w Niemczech; po wojnie zatrudnienie w milicji i służbie więziennej.
Akc.: c 1986 533
Keywords: Leszno m. 20 w; Wielkopolska 20 w; robotnicy 20 w. praca; wojna 1939-1945 II światowa; wojsko 20 w.