Wspomnienia 1942-1981. 1981 (1981)
Opis losów kobiety, która po założeniu własnej rodziny zmuszona jest zdobywać materialne środki do życia (urzędniczka, monterka, maszynistka, kasjerka, księgowa, chałupniczka).
Akc.: c 1986 534
Keywords: robotnicy 20 w. praca