Moje czterdziestolecie 1942-1981. 1981 (1981)
Praca o akcentach moralizatorsko-filozoficznych. Autor jest kaleką- najszerzej opisuje okres dzieciństwa i lata szkolne.
Akc.: c 1986 541
Keywords: robotnicy 20 w. praca; robotnicy 20 w. wykształcenie