Życiorys 1915-1939. 1981 (1981)
Okres od wyjazdu w dzieciństwie na emigrację do Francji do momentu wyjścia za mąż (przed 1939); zagadnienie asymilacji i pracy polskich imigrantów we Francji, kształtowanie świadomości robotniczewj.
Akc.: c 1986 544
Keywords: Francja; emigracja; robotnicy 20 w. praca