Pamiętniki robotników (1981)
Życiorys własny robotnika (dzieciństwo, młodość, rodzina, pierwsza praca, służba wojskowa, sprawa hodowli ziół, wywłaszczenie, eksperymenty hodowlane, zestawienie okresów pracy, czasopism i tytułów artykułów wydrukowanych.
Akc.: c 1986 545
Keywords: robotnicy 20 w. praca; wojsko 20 w.