Życiorys 1924-1981. 1981 (1981)
Praca zarobkowa dzieci przed wojną, wybuch II wojny światowej, handel wymienny tego okresu, pomoc powstańcom warszawskim; wyzwolenie, powrót do Polski, sprawy rodzinne i społeczne; praca w zawodzie złotnika- nielegalny wyrób biżuterii, rewizja, prowadzenie warsztatu.
Akc.: c 1986 546
Keywords: Mazowsze; Warszawa; robotnicy 20 w. praca; wojna 1939-1945 II światowa