Pamiętnik 1930-1981. 1981 (1981)
Praca z dominującym motywem żalu do państwa, zakładu pracy, życia, spowodowanym wypadkiem w pracy, któremu autor uległ w 1968 r. i zbyt niską rentą inwalidzką.
Akc.: c 1986 547
Keywords: robotnicy 20 w. praca