Pamiętnik 1939-1981. 1981 (1981)
Życie dużej, biednej rodziny robotniczo-chłopskiej: przeżycia autora z dzieciństwa, praca w zakładach wikliniarskich, praca kasjera i nauka w technikum zaocznym; sprawy małżeństwa (żona- nauczycielka).
Akc.: c 1986 553
Keywords: robotnicy 20 w. praca