Życiorys 1928-1981. 1981 (1981)
Życie w biednej rodzinie robotniczej, gehenna lat okupacji (roboty przymusowe w Niemczech, praca w kamieniołomach, działalność w NSZ); aresztowanie po wojnie i lata więzienia; praca palacza parowozowego, maszynisty kolejowego, pielęgniarki; nieszczęśliwe życie rodzinne, działalność społeczna w Lidze Kobiet.
Akc.: c 1986 554
Keywords: Niemcy; robotnicy 20 w. praca