Wspomnienia 1903-1981. 1981 (1981)
Zasłużona nauczycielka, działaczka oświatowa; w latach okupacji prowadząca tajne nauczanie, wychowawczyni adoptowanych dzieci.
Akc.: c 1986 555
Keywords: robotnicy 20 w. praca