Wspomnienia 1928-1981. 1981 (1981)
Obrazy z życia robotnika- działacza społecznego i kulturalnego; porównanie życia w robotniczym Goleszowie przed i po II wojnie światowej.
Akc.: c 1986 561
Keywords: Goleszów; m; robotnicy 20 w. praca