Wspomnienia z minionych lat 1901-1981. 1981 (1981)
Ewolucja polityczno-ideologiczna przedwojennego robotnika, który w Polsce Ludowej stał się działaczem PPR; warunki życia i pracy przedwojennego robotnika w małym mieście, los bezrobotnego; pochód 1 Maja w Rogoźnie w 1937 r., warunki działania pierwszych organizatorów PPR po II wojnie.
c 1986 566
Keywords: Rogoźno; m; Wielkopolska; robotnicy 20 w. praca