Wspomnienia 1907-1981. 1981 (1981)
Kultura muzyczna w środowisku robotników śląskich, okres bezrobocia, przymusowy pobór Ślązaków do armii hitlerowskiej; opis służby wojskowej w czasie wojny; część powojenna opisana skrótowo.
Akc.: c 1986 573
Keywords: Śląsk; robotnicy 20 w. praca; wojsko 20 w.