Życiorys 1940-1981. 1981 (1981)
Okres dzieciństwa, nauka w Technikum Budowy Okrętów; założenie rodziny; praca w Walcowni Metalu ``Dziedzice'', choroba, stosunek do pracy, sytuacja po sierpniu 1980 r., stosunek do działaczy ``Solidarności'' z perspektywy stanu wojennego.
Akc.: c 1986 581
Keywords: robotnicy 20 w. praca