Życiorys 1930-1981. 1981 (1981)
Krótkie wzmianki o domu rodzinnym; wojna; okres powojenny, podjęcie pracy w elektrowni ``Ołowianka'' w Gdańsku; kolejne zakłady pracy, stosunek do aktualnych wydarzeń.
Akc.: c 1986 584
Keywords: Gdańsk; m; Pomorze; robotnicy 20 w. praca