Życiorys 1919-1981. 1981 (1981)
Życie w okresie międzywojennym i w latach okupacji. Opis lubelskiej wsi okresu międzywojennego, charakterystyka sytuacji ekonomicznej i stosunków społecznych.
Akc.: c 1986 587
Keywords: Lubelszczyzna; Lublin; m; robotnicy 20 w. praca; wieś 20 w.