Życiorys 1920-1981. 1981 (1981)
Porównanie pracy robotnika okresu międzywojennego i okresu okupacji z sytuacją robotnika w Polsce Ludowej; wysoka ocena poprawy warunków życia; praca w cukrowni w Grabowie.
Akc.: c 1986 590
Keywords: Grabowo; cukrownia; robotnicy 20 w. praca