Pamiętnik Robotnika 1969-1981. 1981 (1981)
Choroba ojca, opieka nad młodszym rodzeństwem, początki choroby autora, śmierć ojca, oddanie rodzeństwa do Domu Dziecka, próba samobójstwa, pobyt w Domu Dziecka, kalectwo, trudności adaptacyjne, degradacja zawodowa z powodu choroby.
Akc.: c 1986 601
Keywords: robotnicy 20 w. praca