Życiorys 1931-1981. 1981 (1981)
Zapis życia robotnika starającego się uczciwie pracować (górnik, traktorzysta, ustawiacz tłoczni, ślusarz) i postępować uczciwie mimo klik, łapówkarstwa itp.
Akc.: c 1986 602
Keywords: robotnicy 20 w. praca