Mój życiorys 1944-1981. 1981 (1981)
Dzieciństwo we wsi góralskiej, nauka w szkole podstawowej, zawodowej; praca cerowaczki tkanin; ukończenie kursu dla maszynistek- podjęcie pracy w zakładzie przemysłu odzieżowego; działalność społeczna, uwagi o kryzysie 1980 r.
Akc.: c 1986 616
Keywords: robotnicy 20 w. praca; wieś 20 w.