Historia życia 1912-1981. 1981 (1981)
Praca przy budowie i utrzymaniu dróg i mostów; współdziałanie z partyzantką radziecką w okresie okupacji, repatriacja i działalność związkowo-partyjna w latach 1946-50 w Gorzowie Wielkopolskim; działalność w centrali związkowej (organizacja współzawodnictwa pracy, ruch wynalazczości i racjonalizacji itp.).
Akc.: c 1986 673
Keywords: Wielkopolska; Gorzów Wielkopolski; m; Rosja; zesłania; deportacje 20 w.; robotnicy 20 w. praca