Życiorys 1923-1981. 1981 (1981)
Praca na wsi do 1939 r., praca przymusowa u niemieckich osiedleńców, służba wojskowa, w latach 1945-1947- praca w charakterze mechanika na lotnisku Ławica, wyjazd do Szczecina w 1947 r., praca w porcie szczecińskim. Ogólne uwagi o październiku 1956, grudniu 1970 r. w Szczecinie, sytuacji kraju w latach 1970-80, o strajkach 1980 r. i sytuacji po sierpniu 1980.
c 1986 679
Keywords: Pomorze; Szczecin; m; port; Ziemie Odzyskane; osadnictwo; robotnicy 20 w. praca; strajki 20 w.; wieś 20 w.; wojsko 20 w.