Półwiecze moich doznań 1927-1944. 1981 (1981)
Opisy: Podhala i jego mieszkańców, wielkiego kryzysu na wsi góralskiej, dzieciństwa i młodości autora; stosunku do Żydów w Nowym Targu przed II wojną; okupacji na Podhalu.
c 1986 689
Keywords: Podhale; Nowy Targ; m; mniejszości narodowe 20 w.; robotnicy 20 w. praca; wieś 20 w.