Wspomnienia 1933-1981. 1981 (1981)
Roboty w Niemczech, powrót do Polski, zdobycie zawodu, praca w kopalni w Turoszowie, działalność społeczna, praca górnika.
Akc.: c 1986 693
Keywords: Niemcy; Turoszowo czy może Turoszów-dzielnica Bogatyni; kopalnia węgla; Śląsk; robotnicy 20 w. praca