Pamiętnik 1922-1981. 1981 (1981)
Życie rodzinne przed wojną i założenie własnej rodziny, problemy przemysłu metalowego (BHP, sprawiedliwość społeczna itp.), opis warunków materialnych, budowa domu, odpisy twórczości autora.
Akc.: c 1986 694
Keywords: robotnicy 20 w. praca