Wspomnienia 1920-1981. 1981 (1981)
Awans społeczny przez wykształcenie. Przed wojną: górnik, po ukończeniu w 1948 r. AGH praca w administracji górniczej (projektant, dyrektor, naczelny inżynier, inspektor nadzoru). Przy tym załączniki.
Akc.: c 1986 695
Keywords: Małopolska; Kraków; m; robotnicy 20 w. praca