Wspomnienia 1904-1981. 1981 (1981)
Praca robotnika rolnego, wyjazd do Francji w 1933 r. i praca górnika, fryzjera i tokarza; udział w ruchu oporu na terenie Francji, walki na froncie zachodnim, powrót do Polski w 1947 r.; praca w kopalni, spółdzielni fryzjerskiej i własnym zakładzie.
Akc.: c 1986 697
Keywords: Francja; emigracja; robotnicy 20 w. praca