Życiorys mojego życia 1919-1981. 1981 (1981)
Głównie praca zawodowa: od 1936 r. piekarz, od 1956 r. kierownik, piekarz na Górnym Śląsku; sytuacja w piekarnictwie polskim na przykładzie Górnego Śląska.
Akc.: c 1986 699
Keywords: Śląsk; robotnicy 20 w. praca