Pamiętnik 1914-1981. 1981 (1981)
Próby zdobycia wykształcenia, stosunki narodowościowe i ekonomiczne na Wołyniu przed wojną i w czasie okupacji; repatriacja, przejęcie gospodarstwa rolnego, praca nauczycielska.
c 1986 718
Keywords: Wołyń; robotnicy 20 w. praca