Dziennik z roku 1932 (1944)
Dziennik opisuje życie codzienne autora m.in.: naukę na Wydziale Prawa Uniwersytetu w Poznaniu, szkolenia w wojsku i znajomość z przyjaciółką Halą
Treść dziennika została przepisana przez autora z rękopisu w 1944 r. - W 1979 r. autor dokonał dodatkowej korekty tekstu. - Dwa kolory czcionek: czerwony i czarny
Keywords: Poznań; życie codzienne; Pamiętniki polskie 1932 r.