Materiały warsztatowe (1941)
1. ||Spis oficerów b. jeńców wojennych, Obóz Starobielsk i Kozielsk. Sporządził: mjr art. st. sł. Lis Józef z 18 PAL w czasie pokoju do 1939 r. w obozie 6 Dywizji Piechoty w T/r/[...] wrzesień - październik 1941. Posługiwałem się wyłącznie pamięcią. Wykaz ten został przekazany z 6-go PAL w ZSRR do P.S.Zbr. w ZSRR. zob. też Oy 98, 131, 132, 154.
c 1993 488
Keywords: Obóz jeniecki Starobielsk; Ukraina; Wojna 1939-1945 II światowa; obóz jeniecki Kozielsk; Rosja; Literatura; poezja; Anglia; Obozy jenieckie; Egzekucja polskich oficerów w Starobielsku; literatura polska; Egzekucja polskich oficerów w Kozielsku; Kozielsk m; egzekucja polskich oficerów; Starobielsk m; obóz jeniecki; Londyn m