P 40275 a przecież tak było (1968)
Wspomnienia Marii Franciszki ze Sliszów Oyrzyńskiej zawierające opis przeżyć w więzieniu gestapo w Mysłowicach, w obozie w Oświęcimiu i Bergen - Belsen 1942-1946. fot. Nadbitka z "Przeglądu Lekarskiego" 1978;35 nr 1 z drukiem fragm. wspomnień M. Oyrzyńskiej.
c 1993 422?