Papiery Ziemowita Karpińskiego (1942)
Dokumenty osobiste: m. in. Bescheinigung z 13.02.1942 r., , Kennkartez 2.06.1942 r., Bescheinigung z 3.08.1943 r., zaświadczenie o pracy w Ekipie Polowej Polskiej YMCA, jako reżyser [1945 r.] i kierownik artystyczny zespołów literacko - muzycznych Polskiej YMCA [1947], prośba skierowana do Szefostwa Służby Opieki nad Żołnierzem o stały pobyt w Londynie z 26.02.1946 r., zaświadczenie złożone Głównej Komisji Weryfikacyjnej AK na temat osoby Wandy Englertowej z 31.03.1947 r., rozkaz o przeniesieniu Z. Karpińskiego do Obozu Akademickiego w Sudbury Camp z 26.06.1947 r., rozkaz o wcieleniu Z. Karpińskiego dp Polskich Sił Zbrojnych z 29.08.1947 r., uposażenie Z. Karpińskiego za okres 10-18.05.1948 r., The Certify of School of Modern Languages 13.08.1948 r.
c 1993 498
Keywords: Wojna 1939-1945 II światowa; Polska; Kombatanci; Anglia; Emigracja polska; Szkolnictwo; Teatr; Wojsko Polskie; Sudbury Camp - Suffolk; obóz akademicki Polskich Sił Zbrojnych; Warszawa m; Londyn m