Listy Ferdynanda von Krattera do rodziców - Elżbiety Luizy z Hausnerów i Leopolda von Kratter z lat 1848-1871 i b.d (1848)
2. Listy do obojga rodziców 1855-1862 i b.d. (30) k. 197-256. Część adresowana tylko do matki.
a 1988 1235