Moje gimnazjum 1921-1929 (1970)
2. Listy Antoniego Trepińskiego do Szczęsnego Marcelego 1970-1971 (4) k. 292-304; listy Marcelego Szczęsnego do: Trepiński Antoni 1970 (1) k. 305-306, Wisłocki Jerzy 1989 (1) k. 307
a 1988 607
Keywords: Szkolnictwo; gimnazjum; Polska; Gimnazja; Dzieciństwo i młodość; Wojna 1914-1918 I światowa; Kultura życia codziennego; Wielkopolska; Chwałkowo Kościelne m; Kórnik m; Biblioteka Kórnicka PAN; Śrem m